5 Easy Facts About Розово масло цени DescribedГрада е роден на много на брой известни личности, сред които Атанас Манчев, Пейо Яворов, Евтимий Каркадаков, Христо Шиваров и други.

Копривщица – малък град разположен в Същинска Средна гора по поречието на р. Тополница, е забележителен и уникален исторически резерват.

Морското ни крайбрежие е българският рай. Плаж, море, вълни, удобство и уют, приказни хотели Константин и Елена, вкусни ресторанти, студена бира и приятна компания... Ех, какво повече му трябва на човек.

Освен СПА центровете и басейни с лековита минерална вода в някои хотели Златни пясъци, за хора болни от артроза, бронхит, неврози и стресови състояния има изградени балнеолечебни  центрове, където ще получат нужното внимание и лечение.

"Всичко претърпя калиброване, технологични тестове и достигна до абсолютно стабилен биоорганичен продукт със сертификат", обяснява той.

Град Вършец е разположен в подножието на връх Тодорини кукли, в северните склонове на Стара планина, в южната част на голямата Вършецка котловина по поречието на река Ботуня.

През територията на града преминават популярните реки Язо, Бела река и Цръна река. Благоприятното му разположение (между три планини) благоприятстват за развитието на планински туризъм, а намиращите се в близост зимни курорти Банско и Добринище (популярни със своите ски-писти), град Белица и село Добърско (подходящи за любителите на природния и културен туризъм), Елещина и Катарино (които са подходящи за здравен туризъм), спомагат за превръщането на града в оживен през цялата година туристически център.

До Слънчев бряг, може да се достигне по няколко начина – чрез автобус, лек автомобил (собствен превоз), чрез влак или въздушен превоз (чрез самолет) – като летището се намира в Бугас, откъдето можете да използвате такси или автобус за достигане до желания курорт.

Ако желаете да се докоснете до старата българска традиция, ако желаете истинска почивка, далеч от навалицата и градския шум, ако копнеете за уединение,  Добринище е правилното място!

При посещението си в град Чепеларе няма как да не обърнете внимание на старите църкви и параклиси.

  Причините, поради която тази туристическа дестинация е толкова предпочитана от чужденците е, че комплекса се намира на българското черноморие, множеството хотели Слънчев бряг, разположени из целия град като голяма част от тях се намират в непосредствена близост до самия плаж.

Сарафово click here се намира в Бургас и е квартал на града. Популярността му, вероятно се дължи на факта, че се намира в близост до Черноморието и чрез него туристите могат да стигнат бързо и лесно до плажа.

Запазило своя автентичен вид, село Боженци е предпочитана дестинация за селски и еко туризъм.

Народен театър „Иван Вазов“ е още една красива сграда и място, което можете да си позволите да посетите, независимо от това дали сте отишли в столицата по работа, на почивка или пък сте местни жители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *